Hääpäivä 1.9.2019

23.5.2019 13.05

Hääpäivä- ja ilta 1.9.19 klo 14-17 ja klo 19-22

Eli: Miten viettää häitä pienellä vaivalla?

Avioliiton esteiden tutkinta

Avioliiton esteiden tutkinta on hoidettava omassa kotiseurakunnassa tai maistraatissa vähintään viikkoa ennen tilaisuutta. Tutkinta vie aikaa viikon.  Tämän jälkeen voitte pyytää lähettämään todistuksen esteidentutkinnasta Hyrynsalmen seurakuntaan, os. Nivantie 4, 89400 Hyrynsalmi. Voit myös skannata todistuksen esteiden tutkinnasta ja lähettää sen osoitteeseen hyrynsalmen.seurakunta@evl.fi

Kenet voidaan vihkiä Hyrynsalmen kirkossa tai muualla sovitussa paikassa?

Kuka tahansa Suomen ev.lut. kirkon rippikoulun käynyt täysi-ikäinen jäsen, jos toinen vihittävistä on eri sukupuolta. Jos hän kuuluu muuhun kristilliseen uskontokuntaan, ota yhteys kirkkoherranvirastoon. Sunnuntain päiväjumalanpalveluksessa rukoillaan niiden puolesta, joiden avioliittoaikomus tai solmittu avioliitto ilmoitetaan seurakunnalle. Aviopari saa itse valita missä ja milloin ilmoitus luetaan, mutta asian saa pitää myös omana tietona.

Vanhan hääpäivän juhlistaminen

Myös avioparit, joille vuosi 2019 on vihkivuoden merkkivuosi ja jotka haluavat ”vihkivalan uusimisen” eli rukoushetken avioliiton vihkimisen vuosipäivänä, voivat tulla mukaan.

Ota rohkeasti yhteyttä, kerro nimesi ja yhteystietosi, myös vihkipäiväsi, niin pääsemme eteenpäin.

Ilmoittauduthan ajoissa

Järjestelyjen vuoksi pyydämme varaamaan oman vihkiaikanne tai vihkivalan uusimisen 9.8.2019 mennessä hyrynsalmen.seurakunta@evl.fi tai 08 617 239 20.