Koronatiedote 3.2.2021

3.2.2021 15.37

Kainuun tilanne on vakaa korona-altistusten osalta, mutta ympärillämme on tilanne muuttunut ja Hyrynsalmellakin vierailee useita ulkopaikkakuntalaisia viikoittain. Siksi on syytä olla varovainen ja pitää huolta terveysturvallisuudesta (turvaväli yli 2 m, maski, käsihygienia). Toiminta seurakunnassa jatkuu melko samalla tavalla kuin tähänkin asti eli 9.-28.2.21 toimimme aluehallintoviraston määräyksiä myötäillen:

---Jumalanpalvelukset, hartaudet ja muut hengelliset tilaisuudet striimataan ja julkaistaan seurakunnan koti- ja Fb-sivulla.

---Ehtoollista on mahdollista saada soittamalla kirkkoherranvirastoon tai kirkkoherralle.

---Kirkolliset toimitukset hoidetaan siten, että läsnä voi olla n. 17+3 ihmistä. Seurakunnan sisä- sekä ulkotiloja voi käyttää. Turvaväli (yli 2 m), käsihygienia ja maskien käyttö on syytä ottaa huomioon. Pappi ja kanttori osallistuvat toimituksiin seurakunnan tiloissa ja ulkona, mutta eivät muistotilaisuuksiin eivätkä toimituksiin kodeissa.

---Virastopäivystys, myös diakonia, toimii puhelimitse ja sähköpostitse. Tapaamiset ovat mahdollisia seurakuntasalissa ja sen aulassa, joissa käytetään turvavälejä (yli 2 m), käsien puhdistusta ja maskeja.

---Rippikoulu hoidetaan sovitusti.

---Kerhot lapsille jatkuvat siten, että läsnä voi olla 17+3 ihmistä. Lastenohjaaja antaa tarkempia ohjeita.

---Työntekijät auttavat tarvittaessa. Heidät tavoittaa puhelimella, sähköpostin kautta ja seurakunnan koti- ja Fb-sivun välityksellä.