Koronatiedote 26.2.2021

1.3.2021 15.09

Kainuun tilanne korona-altistusten osalta muuttuu päivittäin. Noudatamme nyt uuden tartuntatautilakimuutoksen (22.2.2021-) nojalla entistä tarkempaa varovaisuutta: turvaväli yli 2 m, maski, käsihygienia. Toiminta seurakunnassa jatkuu melko samalla tavalla kuin tähänkin asti eli 1.-31.3.21 toimimme aluehallintoviraston määräyksiä myötäillen:

---Jumalanpalvelukset, hartaudet ja muut hengelliset tilaisuudet striimataan ja julkaistaan seurakunnan koti- ja Fb-sivulla.

---Ehtoollista on mahdollista saada soittamalla kirkkoherranvirastoon tai kirkkoherralle. Erillisiä ehtoollishartauksia järjestetään sovitusti sunnuntaisin ja pyhäpäivinä. Ennakkoilmoittautuminen on ehdotonta.

---Kirkolliset toimitukset hoidetaan siten, että läsnä voi olla noin 17+3 ihmistä. Seurakunnan sisä- sekä ulkotiloja voi käyttää. Turvaväli (yli 2 m), käsihygienia ja maskien käyttö on otettava huomioon. Pappi ja kanttori osallistuvat toimituksiin seurakunnan tiloissa ja ulkona, mutta eivät muistotilaisuuksiin eivätkä toimituksiin kodeissa.

---Virastopäivystys, myös diakonia, toimii puhelimitse ja sähköpostitse. Tapaamiset ovat mahdollisia seurakuntasalissa ja sen aulassa, joissa käytetään turvavälejä (yli 2 m), käsien puhdistusta ja maskeja.

---Rippikoulu hoidetaan sovitusti.

---Kerhot lapsille jatkuvat, läsnä voi olla 17+3 ihmistä. Lastenohjaaja antaa tarkempia ohjeita.

---Työntekijät auttavat tarvittaessa. Heidät tavoittaa puhelimella, sähköpostin kautta ja seurakunnan koti- ja Fb-sivun välityksellä.

Hyvä ja armollinen Jumala meitä suojelkoon!