Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijä ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.

Diakoniapäivystys

Diakoniaan liittyvissä avustusasioissa ota yhteyttä diakoni Marjo Kyllöseen 044 781 9371.

Taloudellinen apu. Seurakunta voi myöntää pienen taloudellisen avustuksen äkillisissä talousvaikeuksissa. Taloudellinen avustaminen on yleensä kertaluontoista ja sen tarkoitus on auttaa ihminen pahimman vaiheen yli. Talouden selvittämisessä tarvitaan viimeisin tiliote ja /tai toimeentulotukipäätös.

Hyrynsalmen seurakunnan lähimmäispalvelu

Lähimmäispalvelu on Hyrynsalmen seurakunnan tarjoama palvelu yksinäisille ikäihmisille tai muille lähimmäistä tarvitseville. Lähimmäisinä toimivat seurakunnan vapaaehtoiset. Vapaaehtoiset lähimmäiset tuovat tavallisen ihmisen taidoin iloa ja virkistystä arkeen toimien iäkkään henkilön ystävänä, juttuseurana ja ulkoiluapuna.

Palvelu on maksuton.

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi. Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

Valokuva nuoresta naisesta ikkunan ääressä