Kuvassa kanttori Ilari Halonen flyygelin ääressä.

Musiikki

Musiikkityön tarkoituksena on välittää evankeliumin ilosanomaa musiikin avulla sekä tarjota seurakuntalaisille mahdollisuus yhdessä laulamiseen. Hyrynsalmen seurakunnan kirkkomusiikkityö pyrkii palvelemaan seurakuntalaisia musiikin avulla mahdollisimman monipuolisesti.

Musiikin merkitys seurakunnan työssä perustuu paljon Martti Lutherin näkemykseen musiikista. Hänen mukaansa musiikki on osa Jumalan luomistyötä, Hänen lahjansa. Se tekee mielen iloiseksi ja karkottaa Paholaisen. Musiikissa Jumala on läsnä ja jakaa lahjojaan, myös kauneuden lahjaa.

Urut tulivat merkittävään asemaan jumalanpalvelusmusiikissa jo 1600-luvulla. Hyrynsalmella on vältytty nykyisin muotiin tulleilta digiuruilta. Sen sijaan seurakunnassamme pääsee nauttimaan aitojen urkujen soinnista niin pääkirkossa kuin talvisin käytössä olevassa seurakuntakeskuksen kirkkosalissakin. Viikoittaiset jumalanpalvelukset keräävät runsaasti seurakuntalaisia laulamaan yhdessä.

Kuorotoiminta

Tervetuloa mukaan laulamaan ja riemuitsemaan!

Harjoitukset maanantaisin. seurakuntakeskuksen salissa.

Lapsikuoro maanantaisin 17 - 17:55

Kirkkokuoro maanantaisin 18:15 - 20

Kirkkokuoro laulaa jumalanpalveluksessa Pitkäperjantaina ja Pääsiäisenä.

Kuvassa kanttori Ilari Halonen flyygelin ääressä