Kuvassa kanttori Ilari Halonen flyygelin ääressä.

Musiikki

Musiikkityön tarkoituksena on välittää evankeliumin ilosanomaa musiikin avulla sekä tarjota seurakuntalaisille mahdollisuus yhdessä laulamiseen. Hyrynsalmen seurakunnan kirkkomusiikkityö pyrkii palvelemaan seurakuntalaisia musiikin avulla mahdollisimman monipuolisesti.

Musiikin merkitys seurakunnan työssä perustuu paljon Martti Lutherin näkemykseen musiikista. Hänen mukaansa musiikki on osa Jumalan luomistyötä, Hänen lahjansa. Se tekee mielen iloiseksi ja karkottaa Paholaisen. Musiikissa Jumala on läsnä ja jakaa lahjojaan, myös kauneuden lahjaa.

Urut tulivat merkittävään asemaan jumalanpalvelusmusiikissa jo 1600-luvulla. Hyrynsalmella on vältytty nykyisin muotiin tulleilta digiuruilta. Sen sijaan seurakunnassamme pääsee nauttimaan aitojen urkujen soinnista niin pääkirkossa kuin talvisin käytössä olevassa seurakuntakeskuksen kirkkosalissakin. Viikoittaiset jumalanpalvelukset keräävät runsaasti seurakuntalaisia laulamaan yhdessä.

Kuorotoiminta

Seurakunnan kuoro harjoittelee viikoittain, paitsi loma-aikoina. Kuoro esiintyy aktiivisesti erityisesti juhlamessuissa, mutta myös erilaisissa juhlissa.

Kuoroon otetaan uusia laulajia yleensä alkusyksystä, mutta myös muulloin voi hakeutua kuoroon ottamalla yhteyttä kanttoriin.

Tervetuloa mukaan laulamaan ja riemuitsemaan!

Syksy 2020

Kirkkokuoro harjoittelee seurakuntakeskuksella torstai-iltaisin klo 18.30-20.

Lapsikuoro kokoontuu torstaisin klo 16.30-17.30 seurakuntakeskuksella.

Kuvassa kanttori Ilari Halonen flyygelin ääressä