Uutislistaukseen

Koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen Hyrynynsalmen seurakunnassa, päivitetty 6.5.2020

16.3.2020 10.15

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Hyrynsalmen seurakunta toimii kirkkohallitukselta ja Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulista saatujen ohjeiden mukaisesti seuraavasti:

Uudet käytänteet 1.6. alkaen:

Jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa ja muissa tilaisuuksissa suurin sallittu henkilömäärä on 50.

Seurakuntaa pyydetään muistamaan tullessaan ja lähtiessään käsien pesu sekä huolehtimaan turvavälistä.
Jumalanpalveluksia striimataan yhä kesällä.

Virsikirjojemme kangaspäällisestä johtuen siirrymme seuraaviin suojatoimiin:

K i r k o l l i s i s s a  t o i m i t u k s i s s a  voi käyttää omaa virsikirjaa, älypuhelimen nettivirsikirjaa tai seurakunnan antamaa kertakäyttöistä monistetta, jos toimitus on ulkotiloissa, kotona tai muussa juhlapaikassa. Toimittavalle papille tai kanttorille on hyvä kertoa, mikä vaihtoehto toteutuu juuri teidän kohdallanne.

J u m a l a n p a l v e l u k s i s s a, kirkollisissa toimituksissa ja muissa tilaisuuksissa, jotka ovat seurakunnan sisätiloissa, voi lukea myös valkokankaalle heijastettuja virsitekstejä.

T u r v a v ä l i  on tärkeä myös näin laulettaessa.

Lasten kesäkerho (ilmoittautuminen!) alkaa 1.6. Pikkupappilan pihassa jatkuen 12.6. asti ja

varhaisnuorten leirit (ilmoittautuminen!) ovat 16.-17.6. ja 23.-24.6.

Rippikoulu jatkuu elokuussa, jolloin on myös konfirmaatio (ei siis 4.10.).

Laitoshartaudet ovat tauolla toistaiseksi.

Nyt vielä seuraamme 10 hengen rajoitusta ja muuta 31.5. asti.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on synnyttänyt monella huolta läheisistään sekä omasta terveydestään ja toimeentulostaan.

Tällaisena aikana hartausohjelmien merkitys kasvaa. Yle näkee tv- ja radiojumalanpalvelukset sekä muut hartausohjelmat tärkeäksi osaksi julkista palvelua.

Tv:ssä jumalanpalveluksia lisätään toistaiseksi niin, että lähetys on sekä juhlapyhinä että jokaisena sunnuntaina.

Yle Radio 1:ssa on aamu- ja iltahartaudet uusintoineen joka arkipäivä sekä lauantaisin. Sunnuntaisin on kaksi jumalanpalvelusta, muina juhlapyhinä yksi.

Tv 1:n ohjelmistossa on normaalisti lauantaisin Pisara-hartaus. Sunnuntaisin ja muina kirkollisina pyhinä lähetetään yhteensä 37 tv-jumalanpalvelusta vuodessa.

"Vaikka minä kullkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani." Psalmi 23:4

Seurakunnan työntekijöitten yhteystiedot löytyvät kotisivuiltamme (yhteystiedot).

Kirkkoherraan voi olla yhteydessä

pirkko.hanninen@evl.fi tai 044 781 9370