Koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen Hyrynynsalmen seurakunnassa

16.3.2020 10.15

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Hyrynsalmen seurakunta toimii kirkkohallitukselta ja Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulista saatujen ohjeiden mukaisesti seuraavasti:

Jumalanpalvelukset toimitetaan sanajumalanpalveluksina siten, että paikalla on vain pappi, kanttori ja suntio. Jumalanpalvelukset lähetetään internetin kautta seurakuntalaisten ulottuville.

Yksityinen ehtoollinen ja sielunhoito ovat mahdollisia pyydettäessa myös viikon aikana.

Kirkon pyhissä toimituksissa voi olla läsnä yhteensä 10 henkilöä, (hautauksissa suositus) joihin kuuluu myös pappi, kanttori, suntio.

Haudalla tapahtuvaa siunausta suositaan.

Vaikka seurakunnan muu viikkotoiminta on keskeytetty toistaiseksi, pyrimme siirtämään sitä verkossa tapahtuvaksi niin paljon kuin mahdollista.

Maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina voi seurata kerhovideoita päiväkerhon facebook ja srk:n kotisivuilta.

Keskiviikkoisin diakoniatyöntekijän videohartaus srk:n facebook ja kotisivuilla.

Torstaisin kanttorin päiväkirja srk:facebook ja kotisivuilla: kuoron stemmaharjoituksia, uusia virsiä ja muuta musiikkia.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on synnyttänyt monella huolta läheisistään sekä omasta terveydestään ja toimeentulostaan.

Tällaisena aikana hartausohjelmien merkitys kasvaa. Yle näkee tv- ja radiojumalanpalvelukset sekä muut hartausohjelmat tärkeäksi osaksi julkista palvelua.

Tv:ssä jumalanpalveluksia lisätään toistaiseksi niin, että lähetys on sekä juhlapyhinä että jokaisena sunnuntaina.

Yle Radio 1:ssa on aamu- ja iltahartaudet uusintoineen joka arkipäivä sekä lauantaisin. Sunnuntaisin on kaksi jumalanpalvelusta, muina juhlapyhinä yksi.

Tv 1:n ohjelmistossa on normaalisti lauantaisin Pisara-hartaus. Sunnuntaisin ja muina kirkollisina pyhinä lähetetään yhteensä 37 tv-jumalanpalvelusta vuodessa.

"Vaikka minä kullkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani." Psalmi 23:4

Seurakunnan työntekijöitten yhteystiedot löytyvät kotisivuiltamme (yhteystiedot).

Kirkkoherraan voi olla yhteydessä

pirkko.hanninen@evl.fi tai 044 781 9370